logo stemolympiade
Vlaamse Junior STEM Olympiade
blink uit in technologie
technology approved

Welkom

Welkom op de site van de Vlaamse Junior STEM Olympiade..., technology aproved de olympiade voor het 5de en 6de leerjaar lager onderwijs.

Er is ook een Vlaamse STEM Olympiade voor de 1e graad secundair onderwijs. Klik hier als u naar die website op zoek bent.

affiche vjso

In het schooljaar '21-'22 organiseren we voor de elfde keer de 'Vlaamse Junior STEM Olympiade'. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades is dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit. Onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning en onder het wakend oog van onze peter Prof. Dr. Bart De Moor en onze meter ir. Ann Lambrechts, worden leuke wedstrijdvragen opgesteld voor tijdens de voorronde en de finale...!

Ook de bevoegde ministers deden mee! Klik hier om een leuke video te zien van hun prestaties...

Lees hier de visie van de bevoegde ministers, de motivering van Elio Di Rupo, de aanmoediging van minister Philippe Muyters en de aanmoediging van minister Hilde Crevits.

De doelgroep is alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar.

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien van € 7.500 (finale) + € 5000 (voorronde)

De Vlaamse Junior STEM Olympiade loopt in samenwerking met:
Agoria, Bekaert, Circet, Defensie, EOS Wetenschap, Equans, Infrabel/NMBS, Johnson&Johnson, Volta, RTC Antwerpen, Technopolis, KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, Vrije Universiteit Brussel, Associatie UAntwerpen, Hogeschool PXL, Erasmus Hogeschool, Thomas More Hogeschool, Hogeschool VIVES.

Via een voorronde gaan we op zoek naar de meest getalenteerde leerlingen om dan in de finale te strijden voor een podiumplaats...

Naast de olympiade is er nu ook OO Techniek. Later volgt meer info. OO Techniek is een praktische uitdagende technologiewedstrijd voor teams van 4 leerlingen. De Vlaamse Junior STEM Olympiade ondersteunt dit techniekspektakel ten volle! Het toernooi past perfect bij de nieuwe eindterm 'techniek' en bevat volgende fasen:

 1. vooraf in de klas experimenteren en oefenen
 2. een provinciale wedstrijd
 3. een internationaal toernooi in Nederland (Arnhem)
 • logo facebook

  Er is ook een fotowedstrijd! Neemt jouw klas deel aan de eerste Vlaamse Junior STEM Olympiade? Post dan tot één week vooraf aan de finale een originele technofoto op onze Facebookwall en win een bioscoopuitstap met de hele klas!

 • logo instagram

  Volg de Vlaamse STEM Olympiade op op instagram!

 • logo techniek is sjiek

  Welke studies kan je zoon/dochter kiezen om later zo goed mogelijk een baan te vinden die aansluit bij zijn/haar talenten en interesses?

 • We voorzien een plexi-ophang-bord met eervolle vermelding "ACTIEVE SCHOOL". Alle scholen verdienen zo'n bord (voor zover ze er nog geen gekregen hebben). Wij waarderen oprecht jullie continue deelname.

Via de Vlaamse Junior STEM-Olympiade laten we ook je technisch talent uitblinken!

Schrijf je klas in via deze website en begin het STEM-technologie-avontuur...

Succes,
het team van de STEM-Olympiade

Laatste nieuws van Engineeringnet.be


Gimv investeert in Franse expert in technische kleeffolies (Thu, 27 Jan 22 14:00:00)
e investeringsmaatschappij verwerft een meerderheidsbelang in Groupe GSDI, expert in een brede waaier aan toepassingen van technische kleeffolies (‘urban cosmetics’). Deze samenwerking heeft als doel de groei van de Franse groep te ondersteunen.

DNA-gebaseerde techniek spoort veroorzakers voedselbederf op (Thu, 27 Jan 22 13:22:00)
en nieuwe op DNA-gebaseerde analysetechniek vindt bederforganismen in voeding, die met klassieke analysetechnieken niet opgepikt worden, zo blijkt uit onderzoek van ILVO en VUB.

Onderzoekers creëren meteorietenkaart van Antarctica (Thu, 27 Jan 22 12:00:00)
en Belgisch-Nederlands wetenschappelijk team heeft de allereerste "schatkaart" gemaakt die onthult waar in Antarctica meteorieten kunnen worden gevonden. Meteorieten bevatten cruciale informatie over de vorming en evolutie van ons zonnestelsel.

Urban Crop Solutions wint Europese SDG Award (Thu, 27 Jan 22 08:25:00)
et bedrijf won de SDG Award voor hun bijdragen aan de Sustainable Development Goal 11 van de Verenigde Naties, om steden en gemeenschappen duurzamer te maken. Hun missie is om voedselproductie dichter bij het punt van consumptie te brengen.