Vlaamse STEM olympiade
blink uit in technologie
technology approved

Welkom

Welkom op de site van de Vlaamse STEM Olympiade... De olympiade voor de 1e graad secundair onderwijs.

Er is ook een Vlaamse Junior STEM Olympiade voor 6de leerjaar lager onderwijs. Klik hier als u naar die website op zoek bent.

In het schooljaar 2016-2017 wordt de nieuwe editie van de 'Vlaamse STEM Olympiade' georganiseerd. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades is dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit. Onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning en onder het wakend oog van onze peter Prof. Dr. Bart De Moor en onze meter ir. Ann Lambrechts, worden leuke wedstrijdvragen opgesteld voor tijdens de voorronde en de finale...!

Ook de bevoegde ministers deden mee! Klik hier om een leuke video te zien van hun prestaties...

Lees hier de visie van de bevoegde ministers, de motivering van Elio Di Rupo, de aanmoediging van minister Philippe Muyters en de aanmoediging van minister Hilde Crevits. Baron Buysse wenst de winnaar proficiat.

De doelgroep is leerlingen van de 1e graad secundair onderwijs, met feeling voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp, wiskunde, kortom: STEM.

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien ter waarde van € 7000 (finale) + € 10.600 (voorronde)! Iedere deelnemer ontvangt een leuke STEM-attentie!

De Vlaamse STEM Olympiade loopt in samenwerking met:
Agoria, Technopolis, Bekaert, Engie-Electrabel, HRRail, KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen, associatie Universiteit Gent, Artesis Plantijn Hogeschool, Hogeschool PXL, Karel de Grote-Hogeschool, UC Leuven Limburg, Thomas More en Hogeschool VIVES.

Via een voorronde gaan we op zoek naar de meest getalenteerde leerlingen om dan in de finale te strijden voor een podiumplaats.

Er is ook een fotowedstrijd! Neemt jouw klas deel aan de tweede Vlaamse STEM Olympiade? Post dan tot 1 week vooraf aan de finale een originele technofoto op onze Facebookwall en win een bioscoopuitstap met de hele klas!

We voorzien een plexi-ophang-bord met eervolle vermelding "ACTIEVE SCHOOL". Alle scholen die 3 jaar na elkaar deelnemen verdienen zo'n bord en kunnen dit om de 3 jaar ontvangen. Wij waarderen oprecht jullie continue deelname.

Via de Vlaamse STEM Olympiade laten we ook uw technisch talent uitblinken!

Schrijf jouw klas in via deze website en begin het technologie-avontuur...

Succes,
het team van de STEM-olympiade. 

Laatste nieuws van Engineeringnet.be


UPS breidt Europees-Chinese spoordiensten uit (Wed, 29 Mar 2017 12:21:56)
UPS voegt zes stations toe aan zijn full- en less-than-container load (FCL en LCL) multimodale spoorverbinding tussen Europa en China.

Slim onderhoudsmodel voor minder storingen en lagere kosten (Wed, 29 Mar 2017 11:27:40)
Onderzoekers aan de Universiteit Twente hebben een rekenmodel ontwikkeld waarmee onderhoud aan treinen, sporen, vliegtuigen, robots, kerncentrales, ... beter kan plannen.

Eandis en Infrax werken aan integratie van beide werkmaatschappijen (Wed, 29 Mar 2017 11:27:21)
Eandis en Infrax kijken met belangstelling uit naar de beleidsinitiatieven die minister Tommelein aankondigt om de sector van het distributienetbeheer in Vlaanderen verder te hervormen.

Gimv investeert in producent van airbagonderdelen (Wed, 29 Mar 2017 10:02:49)
Gimv neemt samen met het management het Nederlandse ALT Technologies over van Standard Investment, die sinds 2011 een meerderheidsbelang had. Gimv verwerft een 67%-belang.

Dutch Agricultural Technology breidt uit naar Zuid-Afrika (Wed, 29 Mar 2017 09:39:52)
Het bedrijf wil zich in dit land richten op matig presterende landbouwbedrijven, voor het optimaliseren van jaarlijkse oogsten en het uitbreiden met macadamiaboomgaarden.

Stuurgroeppartners uit de sector en werkveld:

Vlaanderen:

Stuurgroeppartners:

Mediapartners:

Communicatiepartners:

Prijzenpartners en sponsors: