Vlaamse Junior STEM Olympiade
blink uit in technologie
technology approved

Welkom

Welkom op de site van de Vlaamse Junior STEM Olympiade..., technology aproved de olympiade voor het 6de leerjaar lager onderwijs.

Er is ook een Vlaamse STEM Olympiade voor de 1e graad secundair onderwijs. Klik hier als u naar die website op zoek bent.

In het schooljaar '16-'17 organiseren we voor de zesde keer de 'Vlaamse Junior STEM Olympiade'. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades is dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit. Onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning en onder het wakend oog van onze peter Prof. Dr. Bart De Moor en onze meter ir. Ann Lambrechts, worden leuke wedstrijdvragen opgesteld voor tijdens de voorronde en de finale...!

Ook de bevoegde ministers deden mee! Klik hier om een leuke video te zien van hun prestaties...

Lees hier de visie van de bevoegde ministers, de motivering van Elio Di Rupo, de aanmoediging van minister Philippe Muyters en de aanmoediging van minister Hilde Crevits.

De doelgroep is alle leerlingen van het 6de leerjaar.

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien van € 5500 (finale) + € 7000 (voorronde)

De Vlaamse Junior STEM Olympiade loopt in samenwerking met:
Agoria, Technopolis, Bekaert, Engie-Electrabel, HRRail, KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, Universiteit Antwerpen, associatie Universiteit Gent, Artesis Plantijn Hogeschool, Hogeschool PXL, Karel de Grote-Hogeschool, UC Leuven Limburg, Thomas More en Hogeschool VIVES.

Via een voorronde gaan we op zoek naar de meest getalenteerde leerlingen om dan in de finale te strijden voor een podiumplaats...

Naast de olympiade is er nu ook het Techniek Toernooi. Klik hier voor meer info. Het Techniek Toernooi is een praktische uitdagende technologiewedstrijd voor teams van 4 leerlingen. De Vlaamse Junior STEM Olympiade ondersteunt dit toernooi ten volle! Het toernooi past perfect bij de nieuwe eindterm 'techniek' en bevat volgende fasen:

  1. vooraf in de klas experimenteren en oefenen
  2. een provinciale wedstrijd
  3. een nationale finale te Brussel
  4. een internationaal toernooi in Nederland (Arnhem)

Er is ook een fotowedstrijd! Neemt jouw klas deel aan de eerste Vlaamse Junior STEM Olympiade? Post dan tot éé week vooraf aan de finale een originele technofoto op onze Facebookwall en win een bioscoopuitstap met de hele klas!

Welke studies kan je zoon/dochter kiezen om later zo goed mogelijk een baan te vinden die aansluit bij zijn/haar talenten en interesses?

We voorzien een plexi-ophang-bord met eervolle vermelding "ACTIEVE SCHOOL". Alle scholen die drie jaar na elkaar deelnemen verdienen zo'n bord en kunnen dit om de 3 jaar ontvangen. Wij waarderen oprecht jullie continue deelname.

Via de Vlaamse Junior STEM Olympiade laten we ook je technisch talent uitblinken!

Schrijf je klas in via deze website en begin het technologie-avontuur...

Succes,
het V.J.T.O.-team 

Laatste nieuws van Engineeringnet.be


Stuurgroeppartners uit de sector en werkveld:

Vlaanderen:

Stuurgroeppartners:

Mediapartners:

Communicatiepartners:

Prijzenpartners en sponsors: